1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 15
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący
Zoja 62

Odpowiedzi: 121
Wyświetleń: 47203

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-08-29, 20:14   Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący
O czerwonym wytrawnym winie powiedziała mi moja laryngolog,że ma dużo witaminy B i bardzo dobrze regeneruje śluzówkę polecane do płukania.

Ja tam wolę po płukaniu połknąć, a co się ma taka dobroć marnować ;)
Zoja 62

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-08-29, 20:12   Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący
Jo_a....do kozetki Ci daleko, nadajesz się na zlot ;)
Zoja 62

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-08-29, 20:08   Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący
Alu, ja kiedy pierwszy raz załapałam się na normalne żarełko - dzieci mnie zaprosiły - bylam spocona jak mysz....przyprawy ;) i też twierdzę, że warto było :mrgreen:

Nie można ze wszystkiego rezygnować, aktualnie popijam sobie czerwone wytrawne winko i zauważyłam, że mój grzybek, który miał się całkiem dobrze, jakby podaje tyły. I se będę popijać, a co tam.

Warto czasami pocierpieć, przyjemność - przed - jest tego warta :-D
Zoja 62

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-08-12, 18:08   Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący
Alu, na zdjęciu w Twoim awatarze dwie miss....ślicznie wyglądacie!

A strachy goń kijem, masz przy sobie fantastyczne aniołki, na pewno Cię podbudują!
Zoja 62

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-08-07, 20:10   Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący
Alusiu......a co ma niby być? Tylko lepiej każdego dnia, uwierz "weterance", która Nutridrinki ma już za sobą ;)

A najlepiej gnaj do Hyde Parku do Gazdy....poczytaj, posłuchaj a na pewno Ci się humor poprawi :)
Zoja 62

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-08-04, 17:08   Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący
no niestety......to są uroki radioterapii ;)

Ja dość długo miewałam żołądek na końcu języka...powolutku, powolutku i wszystko będzie dobrze.

Alu, cierpliwości, objawy uboczne naświetlania trwają - niestety - dość długo i są upierdliwe.
Trzymaj się cieplutko i ucałuj dzieciaczki, szczególnie małą księżniczkę :)
Zoja 62

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-08-02, 13:52   Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący
Alijer....brawo, chylę przed Tobą czoła!!

Dzieciaczki masz cudne a malutką można schrupać.....przesłodki bobas :-D
Kobieto, jak Ty sobie dajesz radę sama z trójką dzieci? Jestem pod ogromnym wrażeniem i nie mogę wyjść z podziwu!

A dyskusja na temat przeszczepu nie ma sensu, żaden transplantolog nie pobierze organu od osoby, która ma w wywiadzie chorobę nowotworową. Myślę, że same to rozumiecie.

Alu, trzymaj się cieplutko, wszystkie moje pozytywne myśli lecą do Ciebie ciurkiem :)

Gazda ma jak zawsze rację....kisiel, to jest to :mhehm:
Zoja 62

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-07-22, 09:18   Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący
Alu, ja smarowałam szyję najzwyklejszą maścią tranową, rewelacyjnie wyleczyła mi skórę...lepiej niż te wszystkie drogie "wynalazki". Fakt, że nie ma najładniejszego zapachu ale doradziły mi ją pielęgniarki z oddziału za co jestem im do dziś wdzięczna.

Z jedzeniem będziesz miała jeszcze jakiś czas kłopot....niestety. Ja spokojnie mogłam jeść rosołki z miksowanymi jarzynami, serki Danio - zostało mi to do dziś ;) no i przez bodaj 2 miesiące wspomagałam się Nutridrinkami.

Smak mi wrócił ( jestem 14 miesięcy "po" ) ale to już nie jest to, co było przed leczeniem. Opycham się teraz bezboleśnie śledzikami z cebulką, owocami, czuję wreszcie smak ukochanego bobu.

Gazda ma rację....ostrożnie z przyprawami, mniej soli na pewno Ci nie zaszkodzi, o pieprzu musisz na długo zapomnieć.

Powodzenia! Uwierz mi, to wszystko mija, za parę miesięcy nie będziesz nawet pamiętała. Waga też wróci.....z moich straconych 10 kilogramów mam już 5 z powrotem :-D
Zoja 62

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-07-02, 18:13   Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący
Alu, do płukania Caphosol, sprawdzony już przez parę osób. Przynosi ulgę, stosowałam go w czasie radioterapii i jeszcze później.
W aptekach trudno kupić, mnie córka ściągnęła przez internet, cena wtedy też była ciut niższa.
Mam wrażenie, że o tym pisał też Gazda, to są dwie ampułki, które się miesza i płucze jamę ustną.
Powodzenia, wytrzymasz na pewno....naprawdę, da się :)
Zoja 62

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-06-27, 21:24   Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący
Alijer, z włosami to bywa różnie - obserwowałam to podczas pobytu w szpitalu. Koleżanka dostała 2 razy cispatynę i nie drgnął jej ani jeden włosek na głowie, innej wyszły prawie zupełnie. Ze mną na sali leżała babka, która wróciła na badania po roku, miała piękne, bujne włosy a pokazała nam zdjęcie na którym była zupełnie łysa.
Nie martw się włoskami, odrosną piękniejsze :)
Dbaj o siebie, jedz "rozumem" jak nie masz apetytu, dolegliwości miną.
Jestem z Tobą, trzymaj się mocno!
Zoja 62

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-06-23, 21:06   Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący
Alu, słuchaj Gazdy...wie co mówi!
Będzie dobrze, trzymam palce.....wytrwaj!
Zoja 62

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-06-14, 18:47   Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący
Brawo Alusia....tak trzymaj!
Powodzenia na wojence, odzywaj się, gdybyś w trakcie radioterapii miała jakieś pytania, chętnych do pomocy na tym forum całe mnóstwo, na pewno pomogą.
Trzymam za Ciebie mocno palce!
Zoja 62

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-06-04, 16:33   Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący
Alu, każdy z nas zadaje sobie takie pytania: dlaczego ja?...jak długo chorowałam, czemu nikt wcześniej nie rozpoznał choroby?....co dalej?
Są to pytania na które nikt nie zna odpowiedzi.
Nie zastanawiaj się, nastaw się na leczenie.Każdy z nas przechodził prawie to samo, niestety, to taki rodzaj choroby, gdzie na mnóstwo pytań nie ma po prostu odpowiedzi.
Trzymaj się, myśl o mężu i dzieciach, to będzie Twój motor napędowy do leczenia :)
Zoja 62

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-06-04, 10:08   Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący
No i tak trzymaj, brawo, nowa fryzurka to świetny pomysł!
Alu, jeśli masz planowaną radioterapię, koniecznie zrób przegląd ząbków, jeśli masz coś do wyleczenia,zrób to, bo później możesz niepotrzebnie cierpieć.
I dobrze jest utrzymać wagę, po naświetlaniach raczej się chudnie i każdy zapas się przyda.
TK głowy i szyi wystarczy. Przed naświetlaniami będziesz miała robioną maskę i wtedy też jest robione TK, na tej podstawie ustala się pole naświetlań.
Gdybyś miała pytania, służę...mam to już za sobą i mogę trochę podpowiedzieć.
Cudownie, że masz troje dzieci, to było zawsze moje marzenie..niestety, mam tylko córkę.
Pozdrawiam :)
Zoja 62

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-06-02, 16:13   Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący
Alusiu, kochanie więcej optymizmu! Ważne, że jesteś po operacji. Kuracja radio i chemioterapia jest dla pacjenta ciężka ale skuteczna - ja po operacji żyję 16 miesięcy, jestem rok po radioterapii i nie mam najmniejszego zamiaru się z tego świata odmeldowywać ;)
Ciesz się córcią i patrz śmiało w przyszłość, będzie dobrze. Nie jesteś sama, jesteśmy z Tobą i będziemy mocno trzymać za Ciebie palce.
Poczytaj sobie posty Bluesy, ona też ma maleństwo.
Powodzenia |uscisk|

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron