Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
Zoja 62
Odpowiedzi: 121
Wyświetleń: 47203
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-08-29, 20:14 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
O czerwonym wytrawnym winie powiedziała mi moja laryngolog,że ma dużo witaminy B i bardzo dobrze regeneruje śluzówkę polecane do płukania.
Ja tam wolę po płukaniu połknąć, a co się ma taka dobroć marnować |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-08-29, 20:12 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
Jo_a....do kozetki Ci daleko, nadajesz się na zlot |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-08-29, 20:08 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
Alu, ja kiedy pierwszy raz załapałam się na normalne żarełko - dzieci mnie zaprosiły - bylam spocona jak mysz....przyprawy i też twierdzę, że warto było
Nie można ze wszystkiego rezygnować, aktualnie popijam sobie czerwone wytrawne winko i zauważyłam, że mój grzybek, który miał się całkiem dobrze, jakby podaje tyły. I se będę popijać, a co tam.
Warto czasami pocierpieć, przyjemność - przed - jest tego warta |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-08-12, 18:08 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
Alu, na zdjęciu w Twoim awatarze dwie miss....ślicznie wyglądacie!
A strachy goń kijem, masz przy sobie fantastyczne aniołki, na pewno Cię podbudują! |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-08-07, 20:10 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
Alusiu......a co ma niby być? Tylko lepiej każdego dnia, uwierz "weterance", która Nutridrinki ma już za sobą
A najlepiej gnaj do Hyde Parku do Gazdy....poczytaj, posłuchaj a na pewno Ci się humor poprawi |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-08-04, 17:08 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
no niestety......to są uroki radioterapii
Ja dość długo miewałam żołądek na końcu języka...powolutku, powolutku i wszystko będzie dobrze.
Alu, cierpliwości, objawy uboczne naświetlania trwają - niestety - dość długo i są upierdliwe.
Trzymaj się cieplutko i ucałuj dzieciaczki, szczególnie małą księżniczkę |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-08-02, 13:52 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
Alijer....brawo, chylę przed Tobą czoła!!
Dzieciaczki masz cudne a malutką można schrupać.....przesłodki bobas
Kobieto, jak Ty sobie dajesz radę sama z trójką dzieci? Jestem pod ogromnym wrażeniem i nie mogę wyjść z podziwu!
A dyskusja na temat przeszczepu nie ma sensu, żaden transplantolog nie pobierze organu od osoby, która ma w wywiadzie chorobę nowotworową. Myślę, że same to rozumiecie.
Alu, trzymaj się cieplutko, wszystkie moje pozytywne myśli lecą do Ciebie ciurkiem
Gazda ma jak zawsze rację....kisiel, to jest to |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-07-22, 09:18 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
Alu, ja smarowałam szyję najzwyklejszą maścią tranową, rewelacyjnie wyleczyła mi skórę...lepiej niż te wszystkie drogie "wynalazki". Fakt, że nie ma najładniejszego zapachu ale doradziły mi ją pielęgniarki z oddziału za co jestem im do dziś wdzięczna.
Z jedzeniem będziesz miała jeszcze jakiś czas kłopot....niestety. Ja spokojnie mogłam jeść rosołki z miksowanymi jarzynami, serki Danio - zostało mi to do dziś no i przez bodaj 2 miesiące wspomagałam się Nutridrinkami.
Smak mi wrócił ( jestem 14 miesięcy "po" ) ale to już nie jest to, co było przed leczeniem. Opycham się teraz bezboleśnie śledzikami z cebulką, owocami, czuję wreszcie smak ukochanego bobu.
Gazda ma rację....ostrożnie z przyprawami, mniej soli na pewno Ci nie zaszkodzi, o pieprzu musisz na długo zapomnieć.
Powodzenia! Uwierz mi, to wszystko mija, za parę miesięcy nie będziesz nawet pamiętała. Waga też wróci.....z moich straconych 10 kilogramów mam już 5 z powrotem |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-07-02, 18:13 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
Alu, do płukania Caphosol, sprawdzony już przez parę osób. Przynosi ulgę, stosowałam go w czasie radioterapii i jeszcze później.
W aptekach trudno kupić, mnie córka ściągnęła przez internet, cena wtedy też była ciut niższa.
Mam wrażenie, że o tym pisał też Gazda, to są dwie ampułki, które się miesza i płucze jamę ustną.
Powodzenia, wytrzymasz na pewno....naprawdę, da się |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-06-27, 21:24 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
Alijer, z włosami to bywa różnie - obserwowałam to podczas pobytu w szpitalu. Koleżanka dostała 2 razy cispatynę i nie drgnął jej ani jeden włosek na głowie, innej wyszły prawie zupełnie. Ze mną na sali leżała babka, która wróciła na badania po roku, miała piękne, bujne włosy a pokazała nam zdjęcie na którym była zupełnie łysa.
Nie martw się włoskami, odrosną piękniejsze
Dbaj o siebie, jedz "rozumem" jak nie masz apetytu, dolegliwości miną.
Jestem z Tobą, trzymaj się mocno! |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-06-23, 21:06 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
Alu, słuchaj Gazdy...wie co mówi!
Będzie dobrze, trzymam palce.....wytrwaj! |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-06-14, 18:47 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
Brawo Alusia....tak trzymaj!
Powodzenia na wojence, odzywaj się, gdybyś w trakcie radioterapii miała jakieś pytania, chętnych do pomocy na tym forum całe mnóstwo, na pewno pomogą.
Trzymam za Ciebie mocno palce! |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-06-04, 16:33 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
Alu, każdy z nas zadaje sobie takie pytania: dlaczego ja?...jak długo chorowałam, czemu nikt wcześniej nie rozpoznał choroby?....co dalej?
Są to pytania na które nikt nie zna odpowiedzi.
Nie zastanawiaj się, nastaw się na leczenie.Każdy z nas przechodził prawie to samo, niestety, to taki rodzaj choroby, gdzie na mnóstwo pytań nie ma po prostu odpowiedzi.
Trzymaj się, myśl o mężu i dzieciach, to będzie Twój motor napędowy do leczenia |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-06-04, 10:08 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
No i tak trzymaj, brawo, nowa fryzurka to świetny pomysł!
Alu, jeśli masz planowaną radioterapię, koniecznie zrób przegląd ząbków, jeśli masz coś do wyleczenia,zrób to, bo później możesz niepotrzebnie cierpieć.
I dobrze jest utrzymać wagę, po naświetlaniach raczej się chudnie i każdy zapas się przyda.
TK głowy i szyi wystarczy. Przed naświetlaniami będziesz miała robioną maskę i wtedy też jest robione TK, na tej podstawie ustala się pole naświetlań.
Gdybyś miała pytania, służę...mam to już za sobą i mogę trochę podpowiedzieć.
Cudownie, że masz troje dzieci, to było zawsze moje marzenie..niestety, mam tylko córkę.
Pozdrawiam |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-06-02, 16:13 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
Alusiu, kochanie więcej optymizmu! Ważne, że jesteś po operacji. Kuracja radio i chemioterapia jest dla pacjenta ciężka ale skuteczna - ja po operacji żyję 16 miesięcy, jestem rok po radioterapii i nie mam najmniejszego zamiaru się z tego świata odmeldowywać
Ciesz się córcią i patrz śmiało w przyszłość, będzie dobrze. Nie jesteś sama, jesteśmy z Tobą i będziemy mocno trzymać za Ciebie palce.
Poczytaj sobie posty Bluesy, ona też ma maleństwo.
Powodzenia |
|